Kókuszos-puncsos tekercs recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 3 ek kókuszreszelék
- csipet só
Töltelék:
- 3 ek baracklekvár
- 20 dkg babapiskóta
- 2-3 dl tej és kávé keveréke
- 2 ek kakaópor
- 3 ek puncsaroma
Továbbá:
- 3 ek baracklekvár
Tetejére:
- 500 g kristálycukor
- 260 ml víz
- 2 mk citromlé
- 1-2 csepp rózsaszín ételfesték
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Piskóta:
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot és kb 12-15 perig keverjük vagy amíg kifehéredig és a térfogata kb megháromszorozódik. Ekkor beleszitáljuk, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet és kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
Töltelék:
A tejeskávéba alaposan mártogassuk bele a babapiskótákat, majd törjük/morzsoljuk össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a puncsaromát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még puncsaromát vagy tejeskávét, esetleg cukrot.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.
A mázhoz a cukrot, a vizet és a citromlevet összekeverjük egy edényben és felforraljuk, majd utána gyöngyözve főzzük 20-25 percig, hogy szirupos állaga legyen.
Átöntjük egy tálba, majd folyamatosan kevergetjük, hogy még kenhető, de már szép sűrű, fehér fondantot kapjunk. Ekkor belekeverjük a színezéket és bevonjuk vele a süti tetejét.
Díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel (volt itthon egy kevés kókuszpelyhem is, így még azt is rászórtam, de ez opcionális).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »