Kókuszos-puncsos tekercs recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 3 ek kókuszreszelék
- csipet só
Töltelék:
- 3 ek baracklekvár
- 20 dkg babapiskóta
- 2-3 dl tej és kávé keveréke
- 2 ek kakaópor
- 3 ek puncsaroma
Továbbá:
- 3 ek baracklekvár
Tetejére:
- 500 g kristálycukor
- 260 ml víz
- 2 mk citromlé
- 1-2 csepp rózsaszín ételfesték
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Piskóta:
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot és kb 12-15 perig keverjük vagy amíg kifehéredig és a térfogata kb megháromszorozódik. Ekkor beleszitáljuk, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet és kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
Töltelék:
A tejeskávéba alaposan mártogassuk bele a babapiskótákat, majd törjük/morzsoljuk össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a puncsaromát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még puncsaromát vagy tejeskávét, esetleg cukrot.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.
A mázhoz a cukrot, a vizet és a citromlevet összekeverjük egy edényben és felforraljuk, majd utána gyöngyözve főzzük 20-25 percig, hogy szirupos állaga legyen.
Átöntjük egy tálba, majd folyamatosan kevergetjük, hogy még kenhető, de már szép sűrű, fehér fondantot kapjunk. Ekkor belekeverjük a színezéket és bevonjuk vele a süti tetejét.
Díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel (volt itthon egy kevés kókuszpelyhem is, így még azt is rászórtam, de ez opcionális).