Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos torta recept

Kókuszos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 200 g finomliszt
    • 8 g szódabikarbóna
    • 150 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 ml író
    • 150 ml étolaj
    • 200 g fehércsokoládé

    Krémhez:

    • 100 ml habtejszín
    • 20 g porcukor
    • 250 g mascarpone
    • vaníliaaroma
    • mandulaaroma
    • 80 g kókuszreszelék

    Bevonáshoz:

    • 100 ml habtejszín
    • 20 g porcukor
    • vaníliaaroma
    • mandulaaroma

    Szóráshoz:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot. Egy másik tálban kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a tojásokat, írót és az étolajat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük a mixerrel.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

    Amíg a lap sül, addig a fehércsokit megolvasztjuk.

    Egy keverőtálba öntjük a habtejszínt és a porcukrot, majd felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott csokit, egy evőkanál vaníliaaromát és 2 evőkanál mandulaaromát. Alapos kevergetés mellett hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

    Hasonlóképp készítjük a bevonót is. A habtejszínt felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadunk 1 teáskanál vanília, és 1 teáskanál mandulaaromát.

    A kihűlt tortalapot kettévágjuk és habzsák segítségével beletöltjük a kókuszos krémet. A piskóta másik felét ráhelyezzük a tetejére, majd az egészet bevonjuk a habtejszínes krémmel. Kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét és az oldalát is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá