Kókuszos-puncsos tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszos-puncsos tekercs

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 3 ek kókuszreszelék
  • csipet só

Töltelék:

  • 3 ek baracklekvár
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2-3 dl tej és kávé keveréke
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek puncsaroma

Továbbá:

  • 3 ek baracklekvár

Tetejére:

  • 500 g kristálycukor
  • 260 ml víz
  • 2 mk citromlé
  • 1-2 csepp rózsaszín ételfesték
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Piskóta:

Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot és kb 12-15 perig keverjük vagy amíg kifehéredig és a térfogata kb megháromszorozódik. Ekkor beleszitáljuk, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet és kókuszreszeléket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

Töltelék:

A tejeskávéba alaposan mártogassuk bele a babapiskótákat, majd törjük/morzsoljuk össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a puncsaromát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még puncsaromát vagy tejeskávét, esetleg cukrot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.

A mázhoz a cukrot, a vizet és a citromlevet összekeverjük egy edényben és felforraljuk, majd utána gyöngyözve főzzük 20-25 percig, hogy szirupos állaga legyen.

Átöntjük egy tálba, majd folyamatosan kevergetjük, hogy még kenhető, de már szép sűrű, fehér fondantot kapjunk. Ekkor belekeverjük a színezéket és bevonjuk vele a süti tetejét.

Díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel (volt itthon egy kevés kókuszpelyhem is, így még azt is rászórtam, de ez opcionális).