Kókuszos krémes recept
Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
Kókuszos tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristáycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Kakaós tészta:
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
Krém:
- 4 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás scukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg vaj
- 25 dkg mascapone
Tetejére:
- tortadara, kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket.
Sütőpapíros tepsibe simitjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A kakaós tésztánál a száraz anyagokat összekeverjük és a keményre vert tojásfehérjével óvatosan összekavarjuk és úgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.
A krém készítésnél a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Feltesszük főzni és folyamatos keverés közben adagoljuk a tojássárgákat hozzá, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük.
Langyosan hozzákeverjük a puha vajat és a mascaponét, majd jól kihabosítjuk.
A kókuszos tésztát megkenjük krém felével, erre tesszük a kakaós tésztát ezt is megkenjük a maradék krémmel.
A tetejét megszórjuk csokidarával és kókuszreszelékkel.