Kókuszos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos krémes

Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
Kókuszos tészta:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg kristáycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor

Kakaós tészta:

  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás scukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg mascapone

Tetejére:

  • tortadara, kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket.

Sütőpapíros tepsibe simitjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A kakaós tésztánál a száraz anyagokat összekeverjük és a keményre vert tojásfehérjével óvatosan összekavarjuk és úgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.

A krém készítésnél a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Feltesszük főzni és folyamatos keverés közben adagoljuk a tojássárgákat hozzá, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük.

Langyosan hozzákeverjük a puha vajat és a mascaponét, majd jól kihabosítjuk.

A kókuszos tésztát megkenjük krém felével, erre tesszük a kakaós tésztát ezt is megkenjük a maradék krémmel.

A tetejét megszórjuk csokidarával és kókuszreszelékkel.