Kókuszos korong recept

Hozzávalók:
- 12 dkg finomliszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 6 dkg puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tej
Tetejére:
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1,5 evőkanál tej
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »