Kókuszos korong recept

Hozzávalók:
- 12 dkg finomliszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 6 dkg puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tej
Tetejére:
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1,5 evőkanál tej
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »