Kókuszos korong recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 12 dkg finomliszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 6 dkg puha vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl tej
Tetejére:
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1,5 evőkanál tej
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.