Kókuszos, áfonyás sajttorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Alap:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg omlós keksz darálva
- 7,5 dkg liszt
- 3,5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
Tetejére:
- 35 dkg krémsajt (mascarpone vagy philadelphia krémsajt)
- 4 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg áfonya
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a liszttel, keksszel, kókuszreszelékkel és a cukorral.
A tepsit kivajazzuk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig kikeverjük a krémsajtos mázat. A krémsajtot kikeverjük alaposan a cukorral, citrom héjával és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat és jól elkeverjük. Ha kész, akkor ráöntjük a tésztára és rászórjuk az áfonyát, majd kb 30-40 perc alatt készre süjük.
Csak teljesen kihűlve szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.