Kókuszos, áfonyás sajttorta recept
Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Alap:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg omlós keksz darálva
- 7,5 dkg liszt
- 3,5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
Tetejére:
- 35 dkg krémsajt (mascarpone vagy philadelphia krémsajt)
- 4 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg áfonya
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a liszttel, keksszel, kókuszreszelékkel és a cukorral.
A tepsit kivajazzuk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig kikeverjük a krémsajtos mázat. A krémsajtot kikeverjük alaposan a cukorral, citrom héjával és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat és jól elkeverjük. Ha kész, akkor ráöntjük a tésztára és rászórjuk az áfonyát, majd kb 30-40 perc alatt készre süjük.
Csak teljesen kihűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









