Kókuszos, áfonyás sajttorta recept

Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Alap:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg omlós keksz darálva
- 7,5 dkg liszt
- 3,5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
Tetejére:
- 35 dkg krémsajt (mascarpone vagy philadelphia krémsajt)
- 4 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg áfonya
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a liszttel, keksszel, kókuszreszelékkel és a cukorral.
A tepsit kivajazzuk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig kikeverjük a krémsajtos mázat. A krémsajtot kikeverjük alaposan a cukorral, citrom héjával és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat és jól elkeverjük. Ha kész, akkor ráöntjük a tésztára és rászórjuk az áfonyát, majd kb 30-40 perc alatt készre süjük.
Csak teljesen kihűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »