Kókuszos, áfonyás sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22*36 cm-es tepsihez:
Alap:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg omlós keksz darálva
  • 7,5 dkg liszt
  • 3,5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor

Tetejére:

  • 35 dkg krémsajt (mascarpone vagy philadelphia krémsajt)
  • 4 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg áfonya

Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a liszttel, keksszel, kókuszreszelékkel és a cukorral.

A tepsit kivajazzuk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.

Amíg sül a tészta, addig kikeverjük a krémsajtos mázat. A krémsajtot kikeverjük alaposan a cukorral, citrom héjával és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat és jól elkeverjük. Ha kész, akkor ráöntjük a tésztára és rászórjuk az áfonyát, majd kb 30-40 perc alatt készre süjük.

Csak teljesen kihűlve szeleteljük.