Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes, réteges sütemény recept

Kekszes, réteges sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg darált dió
    • 4 ek finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg porcukor

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek finomliszt
    • 6 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • kb 150 g vajas keksz
    • 1 dl tej fél üveg rumaromával keverve vagy 1 dl rum
    • 15 dkg étcsoki

    Tetejére:

    • kókuszreszelék vagy reszelt fehércsoki

    Elkészítése:

    A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.

    A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

    A tepsit sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.

    A krémhez a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.

    Állandó keverés mellett sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kidolgozzuk az egészet.

    A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet.

    A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.

    Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehércsokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá