Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.
A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.
Állandó keverés mellett sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kidolgozzuk az egészet.
A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet.
A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.
Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehércsokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.