Kekszes, réteges sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg porcukor

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek finomliszt
  • 6 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • kb 150 g vajas keksz
  • 1 dl tej fél üveg rumaromával keverve vagy 1 dl rum
  • 15 dkg étcsoki

Tetejére:

  • kókuszreszelék vagy reszelt fehércsoki

Elkészítése:

A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.

A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

A tepsit sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.

Állandó keverés mellett sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kidolgozzuk az egészet.

A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet.

A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.

Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehércsokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.