Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávétorta capuccinós mascarpone krémmel recept

Kávétorta capuccinós mascarpone krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 19 dkg cukor
    • 0,75 dl olaj
    • 0,75 dl meleg víz
    • 19 dkg liszt
    • 0,75 cs sütőpor
    • pici szódabikarbóna
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 4 ek porcukor
    • 1 tk habfixáló
    • 2 ek feketekávé (hideg)
    • 1 ek vaníliás capuccinó por

    Elkészítése:

    A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.

    Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

    Elkészítjük a krémet.A mascarponéhoz keverjük a porcukorral, fixálóval felvert tejszínhabot. Hozzáadjuk a kihűlt kávét és a capuccinó port. Óvatosan elkeverjük.

    A kihűlt tortánkat, függőlegesen, hosszában kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a 2/3-ad krémmel. Rátesszük a másik lapot a tetejére, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Habkártyával csíkozhatjuk, egész kávészemekkel díszíthetjük.

    1-2 óra állás után szeleteljük és tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá