Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Minitorták kakaós-mascarpone krémmel recept

Minitorták kakaós-mascarpone krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 27 dkg cukor
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1 dl víz (meleg)
    • 27 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek porcukor

    A díszítéshez:

    • 1 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.

    A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.

    Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral. A tojássárgáját a porcukorral. Összeöntjük, jól elkeverjük. Felverjük a tojásfehérjét habbá, óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.

    Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.

    Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá