Minitorták kakaós-mascarpone krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 dl víz (meleg)
  • 27 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje
  • 4 ek porcukor

A díszítéshez:

  • 1 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.

Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral. A tojássárgáját a porcukorral. Összeöntjük, jól elkeverjük. Felverjük a tojásfehérjét habbá, óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.

Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.

Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!