Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral. A tojássárgáját a porcukorral. Összeöntjük, jól elkeverjük. Felverjük a tojásfehérjét habbá, óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.
Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.
Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!