Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet.A mascarponéhoz keverjük a porcukorral, fixálóval felvert tejszínhabot. Hozzáadjuk a kihűlt kávét és a capuccinó port. Óvatosan elkeverjük.
A kihűlt tortánkat, függőlegesen, hosszában kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a 2/3-ad krémmel. Rátesszük a másik lapot a tetejére, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Habkártyával csíkozhatjuk, egész kávészemekkel díszíthetjük.
1-2 óra állás után szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!