Kávétorta capuccinós mascarpone krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Kávétorta capuccinós mascarpone krémmel

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 tojássárgája
  • 19 dkg cukor
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl meleg víz
  • 19 dkg liszt
  • 0,75 cs sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • 3 tojásfehérje

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 1 tk habfixáló
  • 2 ek feketekávé (hideg)
  • 1 ek vaníliás capuccinó por

Elkészítése:

A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

Elkészítjük a krémet.A mascarponéhoz keverjük a porcukorral, fixálóval felvert tejszínhabot. Hozzáadjuk a kihűlt kávét és a capuccinó port. Óvatosan elkeverjük.

A kihűlt tortánkat, függőlegesen, hosszában kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a 2/3-ad krémmel. Rátesszük a másik lapot a tetejére, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Habkártyával csíkozhatjuk, egész kávészemekkel díszíthetjük.

1-2 óra állás után szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!