Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Capuccinós kiflicskék recept

Capuccinós kiflicskék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 g istant cappuccino por
    • 50 ml forró víz
    • 350 g sima liszt
    • 100 g darált dió
    • 100 g porcukor
    • csipetnyi só
    • 200 g vaj
    • 100-130 g csokoládé

    Elkészítése:

    Először a forró vízzel leöntjük a cappucinót.

    A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadunk egy pici sót, a darált diót, cukrot és a felkockázott vajat is. Végül hozzáöntjük a kihűlt capuccinót is és összedolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk a masszábol és pár órára (legjobb egész éjszakára) hűtőbe tesszük.

    Másnap sütés előtt 1 órávala kivesszük a tésztát a hűtőből. Hagyjuk picit felengendni, hogy konnyebb legyen vele dolgozni.

    Kissebb darabokat csípünk le a tésztábol, majd ezeket kifli formába nyomkodjuk és tepsire sorakoztatva 10-15 perc alatt megsütjük 180 fokon.

    A sütőből kivéve kiborítjuk a kiflicskéket a formából és a végeit olvasztott csokiba mártjuk.

    Tipp:

    Segítségül használok folpackot. Egy kis darab fóliát tettem a formába. Vettem egy darabot a tésztából és belenyomkodtam a formába, majd a fólia segítségével egyszerűen a sütőpapírral bélelt tepsire borítom. Igy kevesebbett kell mosogatni is és ha kevés a formánk van, akkor nem kell várni még egy egy adagot kiveszünk a sütőböl, hogy újra tudjuk tölteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá