Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés, krémes sütemény recept

Kávés, krémes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 2 ek instant kávé /folyékony állagban, vízben oldva/
    • 2 ek víz
    • 8 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    A krémhez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 1 vanília aroma
    • 4 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 15 dkg vaj

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor

    A tetejére:

    • 2-3 ek instant kávé granulátum

    A felső lap locsolásához:

    • 3 cl feloldott instant kávé és rumaroma keveréke

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kávét és a vizet.

    Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos, kakaós lisztet.

    A tésztát elfelezzük, majd két lapot sütünk belőle 175 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

    A krém elkészítése:

    A tojás sárgákat a cukrokkal, a tejjel, az aromával és a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.

    Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat. Kihűtjük, majd jól kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük. Rákenjük a krémet és befedjük a másik lappal.

    A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.

    A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.

    Egy villával megcifrázhatjuk, majd kávéval megszórjuk.

    Tepsi méret:

    22×34 cm

    Megjegyzés:

    Nálam 6 tojásfehérje van a tetején,mivel a pogácsáktól megmaradt 3.Így magasabb lett a hab a tetején)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá