Kávés, krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 2 ek instant kávé /folyékony állagban, vízben oldva/
  • 2 ek víz
  • 8 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 vanília aroma
  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg vaj

Hab:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

A tetejére:

  • 2-3 ek instant kávé granulátum

A felső lap locsolásához:

  • 3 cl feloldott instant kávé és rumaroma keveréke

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kávét és a vizet.

Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos, kakaós lisztet.

A tésztát elfelezzük, majd két lapot sütünk belőle 175 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krém elkészítése:

A tojás sárgákat a cukrokkal, a tejjel, az aromával és a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.

Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat. Kihűtjük, majd jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük. Rákenjük a krémet és befedjük a másik lappal.

A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.

A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.

Egy villával megcifrázhatjuk, majd kávéval megszórjuk.

Tepsi méret:

22×34 cm

Megjegyzés:

Nálam 6 tojásfehérje van a tetején,mivel a pogácsáktól megmaradt 3.Így magasabb lett a hab a tetején)