Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Hab:
A tetejére:
A felső lap locsolásához:
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kávét és a vizet.
Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos, kakaós lisztet.
A tésztát elfelezzük, majd két lapot sütünk belőle 175 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A tojás sárgákat a cukrokkal, a tejjel, az aromával és a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat. Kihűtjük, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük. Rákenjük a krémet és befedjük a másik lappal.
A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.
Egy villával megcifrázhatjuk, majd kávéval megszórjuk.
22×34 cm
Nálam 6 tojásfehérje van a tetején,mivel a pogácsáktól megmaradt 3.Így magasabb lett a hab a tetején)