Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi mézes tekercs recept

Karácsonyi mézes tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 3 ek olvasztott méz
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A bevonathoz:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 5 dkg csokoládé
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

    Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.

    180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot.

    Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

    A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.

    A tekercset betöltjük a kész krémmel.

    A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá