Karácsonyi mézes tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karácsonyi mézes tekercs

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 ek olvasztott méz
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék

A bevonathoz:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot.

Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.

A tekercset betöltjük a kész krémmel.

A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!