Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi mézes puszedli recept

Karácsonyi mézes puszedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg kristálycukor
    • 2 kk szódabikarbóna
    • 1 kg liszt
    • 50 dkg méz (lehet sima virágméz is)
    • nagy csipet só
    • 2 csomag mézeskalács fűszerkeverék

    Összeragasztáshoz:

    • 1 nagyobb üveg tetszés szerinti, szilárdabb lekvár

    Bevonáshoz:

    • 20 dkg étcsoki
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat, a tojássárgákat a cukorral és a fűszerkeverékkel habosra keverjük és hozzáöntjük a langyos mézet, amivel szintén alaposan összekeverjük.

    A lisztben elkeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és jól elkeverjük. Beletesszük egy lezárható dobozba és legalább egy éjszakát hűtőszekrénybe téve dermesztjük.

    A mézes massza 3 nap múlva is folytatható, tehát lehet vele előre dolgozni (én vártam vele 3 napot).

    Egy vastagon liszttel szórt felületre téve (folyamatosan lisztezve, mert kissé ragacsos) 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, lisztbe mártott tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve, előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) kb 6-7 perc alatt szép világosbarnára sütjük a mézes korongokat (ne érjenek össze, mert süléskor kissé megdagadnak).

    1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk.

    Ezután az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, alaposan összekeverjük, majd lecsokizzuk vele a mézes sütik oldalát és a tetejét is.

    3 nap után szépen megpuhul és az ízek összeérnek!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá