Hozzávalók:
Tészta:
Összeragasztáshoz:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tojásokat, a tojássárgákat a cukorral és a fűszerkeverékkel habosra keverjük és hozzáöntjük a langyos mézet, amivel szintén alaposan összekeverjük.
A lisztben elkeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és jól elkeverjük. Beletesszük egy lezárható dobozba és legalább egy éjszakát hűtőszekrénybe téve dermesztjük.
A mézes massza 3 nap múlva is folytatható, tehát lehet vele előre dolgozni (én vártam vele 3 napot).
Egy vastagon liszttel szórt felületre téve (folyamatosan lisztezve, mert kissé ragacsos) 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, lisztbe mártott tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve, előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) kb 6-7 perc alatt szép világosbarnára sütjük a mézes korongokat (ne érjenek össze, mert süléskor kissé megdagadnak).
1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk.
Ezután az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, alaposan összekeverjük, majd lecsokizzuk vele a mézes sütik oldalát és a tetejét is.
3 nap után szépen megpuhul és az ízek összeérnek!