Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes puszedli recept

Mézes puszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 5 dkg rétesliszt
    • 5 dkg margarin (hideg)
    • 5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 tk kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek méz
    • 1 ek tejföl
    • 1 tk citrom leve

    Cukormáz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk citrom leve

    Elkészítése:

    Nekem ebből az adagból 17 db puszedlim lett.

    Egy tálba a kétféle lisztet összekeverjük, majd a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citrom levet, a tejfölt és végül a tojásokat. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy kissé ragacsos tésztát kapjunk. Betesszük a hűtőbe pihenni kb 40-45 percig.

    Utána a tésztából egyforma, nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le és a tenyerünkkel golyókat formálunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük távol egymástól (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.

    4. Amíg sül elkészítjük a habos-cukros mázat: villával a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levet.

    A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félre tesszük, hogy a máz rászáradjon.

    Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon rajta a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá