Kapucíner szelet recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:
- 6 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 9 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál őrölt kávé
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 tasak tejszínes pudingpor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín (elhagyható)
- 2 tasak habfixaló
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt felverjük, majd alacsony fokozaton belekeverjük az olajat, végül beleforgatjuk sütőporos, kakaós, kávés lisztet.
Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk (vagy kivajazzuk és lisztezzük), majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd 170 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a kávét, majd kihabosítjuk az egészet.
A kisült tésztát félbe vágjuk, fele krémmel megkenjük, rátesszük a másik lapot, majd ezt is krémmel fedjük. A habtejszint felverjük a habfixalóval és rákenjük. Villával csìkozzuk, majd meghintjük capuccino porral vagy kakaóporral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »