Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapucíner szelet recept

Kapucíner szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 6 evőkanál liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 9 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 1 evőkanál őrölt kávé

    Krém:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 2 tasak tejszínes pudingpor
    • 1 evőkanál őrölt kávé
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín (elhagyható)
    • 2 tasak habfixaló

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt felverjük, majd alacsony fokozaton belekeverjük az olajat, végül beleforgatjuk sütőporos, kakaós, kávés lisztet.

    Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk (vagy kivajazzuk és lisztezzük), majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd 170 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a kávét, majd kihabosítjuk az egészet.

    A kisült tésztát félbe vágjuk, fele krémmel megkenjük, rátesszük a másik lapot, majd ezt is krémmel fedjük. A habtejszint felverjük a habfixalóval és rákenjük. Villával csìkozzuk, majd meghintjük capuccino porral vagy kakaóporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá