Kapucíner szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:

  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 9 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt kávé

Krém:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 tasak tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín (elhagyható)
  • 2 tasak habfixaló

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt felverjük, majd alacsony fokozaton belekeverjük az olajat, végül beleforgatjuk sütőporos, kakaós, kávés lisztet.

Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk (vagy kivajazzuk és lisztezzük), majd a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd 170 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a kávét, majd kihabosítjuk az egészet.

A kisült tésztát félbe vágjuk, fele krémmel megkenjük, rátesszük a másik lapot, majd ezt is krémmel fedjük. A habtejszint felverjük a habfixalóval és rákenjük. Villával csìkozzuk, majd meghintjük capuccino porral vagy kakaóporral.