Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Irénke sütije recept

Irénke sütije
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsibe:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 3 dl joghurt
    • 120 ml étolaj
    • csipet só
    • 10 g vaníliás cukor
    • 25 dkg (gluténmentes) liszt
    • 50 g szemes mák
    • 1 kiskanál sütőpor

    Krém:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 5 evőkanál cukor
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 1 evőkanál kukoricakeményítő
    • 35 dkg áfonya

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A meggyet leszűrjük és a levét felfogjuk. A meggyléhez annyi vizet öntünk, hogy összesen 5 dl legyen.

    A meggylében elkeverjük a cukrot, pudingport és a keményítőt, majd sűrű krémmé főzzük. A végén belekeverjük az áfonyát is. Ha nincs áfonyánk, akkor készítsük a leszűrt meggyel. Folpackkal lefedve kihűtjük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat egy tálba tesszük és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, olajat, sót, lisztet, sütőport és a mákot, majd az egészet csomómentesre keverjük.

    A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd a masszát belesimítjuk és kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A kisült lapot rácson kihűtjük.

    A kihűlt lapra egyenletesen rásimítjuk a krémet, majd tejszínhabbal díszítjük a tetejét.

    Tipp:

    Mi nem szeretjük a túl édes dolgokat, ezért kevesebb cukrot tettem bele. Aki édesebben szereti tegyen hozzá többet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá