Irénke sütije recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsibe:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 3 dl joghurt
- 120 ml étolaj
- csipet só
- 10 g vaníliás cukor
- 25 dkg (gluténmentes) liszt
- 50 g szemes mák
- 1 kiskanál sütőpor
Krém:
- 1 üveg meggybefőtt
- 5 evőkanál cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 35 dkg áfonya
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A meggyet leszűrjük és a levét felfogjuk. A meggyléhez annyi vizet öntünk, hogy összesen 5 dl legyen.
A meggylében elkeverjük a cukrot, pudingport és a keményítőt, majd sűrű krémmé főzzük. A végén belekeverjük az áfonyát is. Ha nincs áfonyánk, akkor készítsük a leszűrt meggyel. Folpackkal lefedve kihűtjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat egy tálba tesszük és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, olajat, sót, lisztet, sütőport és a mákot, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd a masszát belesimítjuk és kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A kisült lapot rácson kihűtjük.
A kihűlt lapra egyenletesen rásimítjuk a krémet, majd tejszínhabbal díszítjük a tetejét.
Tipp:
Mi nem szeretjük a túl édes dolgokat, ezért kevesebb cukrot tettem bele. Aki édesebben szereti tegyen hozzá többet.