Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas-leveles sütemények recept

Hájas-leveles sütemények
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek ecet
    • 2 ek tejföl
    • 1,5 dl szódavíz
    • 1,5 dl fehérbor
    • 450 g tisztított, ledarált háj

    A töltéshez:

    • cukrozott dió
    • szilvalekvár
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.

    A megmaradt liszttel a többi hozzávalóval rétestésztát készítünk.

    15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.

    Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük. Háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.

    Végül 5 mm vastagra nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra vágjuk és ízlés szerint töltjük.

    180 fokon szép pirosra sütjük.

    Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá