Krémtúrós leveles áfonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerinti mennyiség)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1-2 maréknyi friss áfonya
Elkészítése:
A töltelékhez összekeverjük egy tálban a túrót, tejfölt, tojást, citromlevet, cukrokat.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, kibéleljük vele egy 24 cm-es tortaformát (természetesen lehet egy kisebb tepsi is) úgy, hogy legyen pereme a sütinek.
Beleöntjük a krémtúrót végül megszórjuk az áfonyával.
Előmelegített (180 fokos) sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.
Melegen még kissé remegős a sütink állaga (úgy is nagyon finom), de inkább hagyjuk kihűlni, majd pedig porcukorral jól megszórva fogyasszuk el.
Tipp:
Citrom helyett nagyon finom naranccsal is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.