Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-mákos pite recept

Habos-mákos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • csipetnyi só

    Töltelék:

    • 25 dkg cukor
    • 30 dkg mák
    • 1,5 dl tej

    Hab:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipetnyi só

    Elkészítése:

    Először gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük egy órára hűtőbe.

    Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy közepes méretű tepsit enyhén vajazzunk ki.

    Miután letelt a pihentetési idő, nyújtsuk ki a tésztát tepsi méretére és tegyük a tepsibe (mivel nekem kissé lágy volt a tészta, csak úgy nagyjából nyújtottam ki és kézzel egyengettem el a tepsiben).

    Tegyük a sütőbe és süssük kb 20 percig. Amikor már szépen pirosodik, vegyük ki a sütőből és kenjük meg a máktöltelékkel (a tejet forraljuk fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot és a mákot), majd tegyük vissza a sütőbe 5 percre.

    Amíg tovább sül, a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd tovább keverve, adagonként adjuk hozzá a kétféle cukrot és végül simítsuk a mákos rétegre.

    A hőfokot csökkentsük 140 fokra és tegyük vissza a süteményt, hogy a tojáshab szép színt kapjon.

    Miután megsült, várjuk meg, amíg teljesen kihűl, csak ezután szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá