Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos diós kifli recept

Habos diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 1 ek porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej

    Töltelékhez:

    • 3 ek baracklekvár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 2 marék durvára vágott, vagy darált dió

    Elkészítése:

    A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.

    Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.

    A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral. Akkor jó, amikorra kb. 40-50 fokos lesz a hab.

    A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük 1 evőkanál házi baracklekvárral. Erre kerül a tojáshab 1/3 része. Elsimítjuk rajta, megszórjuk a hab tetejét durva vagy darált dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.

    Egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle.  Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.

    200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

    Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá