Habos diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • 3 ek baracklekvár
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 marék durvára vágott, vagy darált dió

Elkészítése:

A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.

A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral. Akkor jó, amikorra kb. 40-50 fokos lesz a hab.

A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük 1 evőkanál házi baracklekvárral. Erre kerül a tojáshab 1/3 része. Elsimítjuk rajta, megszórjuk a hab tetejét durva vagy darált dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.

Egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle.  Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk.