Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 4 evőkanál tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 kg alma
    • 15 dkg cukor
    • 2 csomag vaniliás cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal együtt egy edénybe tesszük és megpároljuk.

    Mikor a levét feldobja, le is vehetjük a tűzről. A cukrot, a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.

    A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt a vajas habhoz és csomómentesre kikeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, de ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell hogy legyen.

    A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta meg nem sül.

    A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük, mikor a hab teteje aranybarna lesz, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá