Habos almás recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal együtt egy edénybe tesszük és megpároljuk.
Mikor a levét feldobja, le is vehetjük a tűzről. A cukrot, a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.
A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt a vajas habhoz és csomómentesre kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, de ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell hogy legyen.
A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta meg nem sül.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük, mikor a hab teteje aranybarna lesz, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









