Habos almás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 darab tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 darab tojásfehérje habbá verve
  • 20 dkg cukor

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal együtt egy edénybe tesszük és megpároljuk.

Mikor a levét feldobja, le is vehetjük a tűzről. A cukrot, a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.

A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt a vajas habhoz és csomómentesre kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, de ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell hogy legyen.

A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta meg nem sül.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük, mikor a hab teteje aranybarna lesz, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.