Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes tiramisu recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 250 g mascarpone
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveg meggybefőtt (fagyasztott is jó)
    • 1-2 ek keményítő
    • cherry likőr vagy rum
    • fahéj
    • cukor ízlés szerint
    • kakaópor
    • 1-2 csomag babapiskóta
    • tejeskávé a piskóta bemártásához

    Elkészítés:
    A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt)felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal.

    A keményítőt kevés vízben elkeverjük és ha forr a meggy ráöntjük, besűrítjük. Hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét, a cherry likőrt, majd szintén habosra keverem.

    A tojások fehérjét 1 ek cukorral, csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tojásos krémbe.

    Egy edény aljába tejeskávéba áztatott babapiskótát teszek sorba erre jön a langyos meggy krém fele, ennek tetejére a mascarpone krém fele, szitálok rá kakaóport.

    Ezután kezdem előröl újra tejeskávéba áztatott babapiskóta, maradék meggykrém, majd a maradék mascarponekrém.

    Végül ennek a tetejére is kakaópor. 1 éjszakára érdemes hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá