Meggyes tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • 1 üveg meggybefőtt (fagyasztott is jó)
  • 1-2 ek keményítő
  • cherry likőr vagy rum
  • fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • kakaópor
  • 1-2 csomag babapiskóta
  • tejeskávé a piskóta bemártásához

Elkészítés:
A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt)felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal.

A keményítőt kevés vízben elkeverjük és ha forr a meggy ráöntjük, besűrítjük. Hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét, a cherry likőrt, majd szintén habosra keverem.

A tojások fehérjét 1 ek cukorral, csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tojásos krémbe.

Egy edény aljába tejeskávéba áztatott babapiskótát teszek sorba erre jön a langyos meggy krém fele, ennek tetejére a mascarpone krém fele, szitálok rá kakaóport.

Ezután kezdem előröl újra tejeskávéba áztatott babapiskóta, maradék meggykrém, majd a maradék mascarponekrém.

Végül ennek a tetejére is kakaópor. 1 éjszakára érdemes hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.