Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos meggyes recept

Márványos meggyes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl víz
    • fél csomag sütőpor
    • 3-4 ek kakaópor
    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint
    • kevés citromlé
    • kevés zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk az olajat és a vizet.

    A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és csomómentesre keverjük a kikevert tojássárgájával. A felvert habot nagyon óvatosan ebbe a masszába forgatjuk.

    A kapott krémet kettéválasztjuk és az egyikhez a kakaóport és a rumot vagy rumaromát, a másikhoz pedig a vaníliás cukrot és a citromlevet adjuk hozzá.

    Egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe először a vaníliás-citromos masszát öntjük , majd erre cikk-cakkban a kakaós masszát.

    Ezután egy evőkanál végével különböző hullámokat húzgálunk a tésztába, hogy megkapjuk a márványos hatást.

    A meggyet lecsepegtetjük és hogy ne üljön le sütés közben teljesen a tepsi aljára, kevés zsemlemorzsába forgatjuk a meggyeket, majd ráhelyezzük a tészta tetejére. 170 C fokon, 30 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá