Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres joghurtkocka recept

Epres joghurtkocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 9 tojás
    • 9 ek liszt
    • 9 ek porcukor
    • 1 mk sütőpor

    A piskótatekercsek töltéséhez:

    • 1/2 üveg lekvár

    A gyümölcskocsonyához:

    • 4 dl víz
    • 8 púpozott tk zselatin
    • 1 tk citromlé
    • cukor (ízlés szerint)

    Továbbá:

    • eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

    A krémhez:

    • 2,5 dl tejszínhab
    • 2 db 200 gr-os epres joghurt
    • zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
    • (cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)

    Továbbá :

    • 1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

    Az edény kibéleléséhez:

    • folpack

    A piskótatekercsek sütéséhez:

    • 2 nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve

    Elkészítése:

    Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.

    A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.

    Következik a piskóták sütése.

    Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
    A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
    A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.

    Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.

    Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.

    Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.

    Az epres joghurtkocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 160 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek