Hozzávalók:
Tésztához:
A piskótatekercsek töltéséhez:
A gyümölcskocsonyához:
Továbbá:
A krémhez:
Továbbá :
Az edény kibéleléséhez:
A piskótatekercsek sütéséhez:
Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon.
A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez)
Betettem a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam.
A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.