Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1.5 kg alma
    • ízlés szerint cukor, fahéj
    • kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.

    Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.

    Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta.

    Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek :)

    Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.

    Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

    Tepsi mérete:

    30 x 40 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá