Hozzávalók a tésztához:
Töltelék:
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek :)
Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
30 x 40 cm