Áfonyás joghurtos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 10,5 dkg zabpehelyliszt
- 16,5 dkg barna rizsliszt
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
- 8 g sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 3,4 dl víz
Tetejére:
- 15 dkg áfonya
- 16,5 dkg növényi joghurt
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése
Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelylisztet, rizslisztet, útifűmaghéjat, édesítőt és sütőport. Hozzáadjuk a citromlevet és a vizet, majd simára keverjük a tésztát.
A masszát sütőpapírral bélelt, 21×21 cm-es tepsibe öntjük és elegyengetjük.
Egy külön tálban elkeverjük az áfonyát, a növényi joghurtot és az ízlés szerinti édesítőt. Ezt a keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, majd egy villával márványos mintát húzunk a felszínére.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »