Áfonyás joghurtos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 10,5 dkg zabpehelyliszt
- 16,5 dkg barna rizsliszt
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
- 8 g sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 3,4 dl víz
Tetejére:
- 15 dkg áfonya
- 16,5 dkg növényi joghurt
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése
Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelylisztet, rizslisztet, útifűmaghéjat, édesítőt és sütőport. Hozzáadjuk a citromlevet és a vizet, majd simára keverjük a tésztát.
A masszát sütőpapírral bélelt, 21×21 cm-es tepsibe öntjük és elegyengetjük.
Egy külön tálban elkeverjük az áfonyát, a növényi joghurtot és az ízlés szerinti édesítőt. Ezt a keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, majd egy villával márványos mintát húzunk a felszínére.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »