Áfonyás joghurtos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 10,5 dkg zabpehelyliszt
- 16,5 dkg barna rizsliszt
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
- 8 g sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 3,4 dl víz
Tetejére:
- 15 dkg áfonya
- 16,5 dkg növényi joghurt
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése
Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelylisztet, rizslisztet, útifűmaghéjat, édesítőt és sütőport. Hozzáadjuk a citromlevet és a vizet, majd simára keverjük a tésztát.
A masszát sütőpapírral bélelt, 21×21 cm-es tepsibe öntjük és elegyengetjük.
Egy külön tálban elkeverjük az áfonyát, a növényi joghurtot és az ízlés szerinti édesítőt. Ezt a keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, majd egy villával márványos mintát húzunk a felszínére.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »