Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás joghurtos süti recept

Áfonyás joghurtos süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 10,5 dkg zabpehelyliszt
    • 16,5 dkg barna rizsliszt
    • 2,5 dkg útifűmaghéj
    • 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
    • 8 g sütőpor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 3,4 dl víz

    Tetejére:

    • 15 dkg áfonya
    • 16,5 dkg növényi joghurt
    • édesítőszer ízlés szerint

    Elkészítése

    Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelylisztet, rizslisztet, útifűmaghéjat, édesítőt és sütőport. Hozzáadjuk a citromlevet és a vizet, majd simára keverjük a tésztát.

    A masszát sütőpapírral bélelt, 21×21 cm-es tepsibe öntjük és elegyengetjük.

    Egy külön tálban elkeverjük az áfonyát, a növényi joghurtot és az ízlés szerinti édesítőt. Ezt a keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, majd egy villával márványos mintát húzunk a felszínére.

    180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, körülbelül 50 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek