Áfonyás joghurtos süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 10,5 dkg zabpehelyliszt
  • 16,5 dkg barna rizsliszt
  • 2,5 dkg útifűmaghéj
  • 5 dkg édesítőszer (1:4 arányú)
  • 8 g sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3,4 dl víz

Tetejére:

  • 15 dkg áfonya
  • 16,5 dkg növényi joghurt
  • édesítőszer ízlés szerint

Elkészítése

Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: zabpehelylisztet, rizslisztet, útifűmaghéjat, édesítőt és sütőport. Hozzáadjuk a citromlevet és a vizet, majd simára keverjük a tésztát.

A masszát sütőpapírral bélelt, 21×21 cm-es tepsibe öntjük és elegyengetjük.

Egy külön tálban elkeverjük az áfonyát, a növényi joghurtot és az ízlés szerinti édesítőt. Ezt a keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, majd egy villával márványos mintát húzunk a felszínére.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, körülbelül 50 perc alatt megsütjük.