Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcskenyér recept

Gyümölcskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg puha vaj
    • 18 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
    • 5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A lágy vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.

    Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.

    Sütőpapírral bélelt hosszúkás püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.

    Ha már jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és rácsra téve hagyuk kihűlni.

    Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá