Gyümölcskenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
- 5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- kevés tej
Elkészítése:
A lágy vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.
Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
Ha már jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és rácsra téve hagyuk kihűlni.
Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.