Gyümölcskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
  • 5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés tej

Elkészítése:

A lágy vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.

Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.

Sütőpapírral bélelt hosszúkás püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.

Ha már jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és rácsra téve hagyuk kihűlni.

Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.