Grízes almás recept
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 1 bögre kefir
- 1 bögre gríz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál liszt
- 3 nagyobb méretű alma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 5–6 evőkanál cukor (tetszés szerint)
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, majd ráöntjük a citromlevet, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.
A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett, 20-22 cm-es tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát és csokoládédarabokat is ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









