Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • fél cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél citrom reszelt héja
    • 0,5 dl tej (nekem nem kellet hozzá)

    Töltelékhez:

    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • kevés rum
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk (ha nem akarna összeállni kevés tejet adhatunk hozzá).

    Egyenként kinyújtjuk 32*20 cm-es nagyságúra. A tepsit zsírozzuk, lisztezzük és az egyik tésztával kibéleljük.

    Erre öntjük a tölteléket. A porcukrot kikeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a puha vajat és a gesztenyemasszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük.

    A tölteléket beborítjuk a második kinyújtott tésztánkkal.

    Én kicsit megszurkáltam a tésztát villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) készre sütjük.

    Hűlés után szeleteljük és porcukorral megszórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá