Gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • fél cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 0,5 dl tej (nekem nem kellet hozzá)

Töltelékhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés rum
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk (ha nem akarna összeállni kevés tejet adhatunk hozzá).

Egyenként kinyújtjuk 32*20 cm-es nagyságúra. A tepsit zsírozzuk, lisztezzük és az egyik tésztával kibéleljük.

Erre öntjük a tölteléket. A porcukrot kikeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a puha vajat és a gesztenyemasszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük.

A tölteléket beborítjuk a második kinyújtott tésztánkkal.

Én kicsit megszurkáltam a tésztát villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) készre sütjük.

Hűlés után szeleteljük és porcukorral megszórjuk a tetejét.