Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek víz
    • 1 sütőpor
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1,5 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás puding
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 1 cs gesztenyemassza
    • 4 ek baracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 kg keksz összetörve
    • 3 dl tej
    • 1/4 rumaroma

    Elkészítés:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.

    A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.

    A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle).

    Összeállítás:

    A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá