Gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gesztenyés szelet

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek víz
  • 1 sütőpor
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1,5 ek kakaópor

Krém:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Töltelék:

  • 1 cs gesztenyemassza
  • 4 ek baracklekvár
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 kg keksz összetörve
  • 3 dl tej
  • 1/4 rumaroma

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.

A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.

A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle).

Összeállítás:

A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.